
Naturli` burger
Til 1 person
- 1 Naturli` burger
- 1 stk. hamburgerbrød
- 1 skive rødløk
- 1 salatblad
- 1 neve grovhakkede wasabierter (fåes kjøpt i grønnsaksforetninger eller matbutikker med godt utvalg)
- 1-2 ts grovhakket syltet ingefær
- 3 skiver agurk
- 2 skiver tomat
- 1 god dæsj Naturli` sriracha majones eller lag din egen (bland majones og sriracha til ønsket styrke)
- 1 ss fersk koriander
Varm en stekepanne med litt olje, stek burgeren til den er gyllen og gjennomvarm. Vend burgeren i de hakkede wasabiertene. Varm burgerbrødet i ovnen. Ha rikelig med sriracha-majonesen på burgerbrødet, legg på salat, burger og topp med tomat, syltet ingefær, agurk, koriander og legg på burgertoppen. Burgeren kan også fint tilberedes på grillen, grill til gyllen og gjennomvarm.

Falaffelrull
Til 1 person
Falaffel
- 200 gram kikerter bløtlagt
- 6 gram hvitløk
- 50 gram løk
- 1 gram koriander malt
- 3 gram spisskummen
- 2 gram sesamfrø (hvit)
- 3 gram koriander fersk
- 3 gram salt
Bløtlegg kikerter over natten. Grovhakk løk og hvitløk. Vei opp krydder. Kjør med kjøkkenmaskin til en glatt røre. Varm opp olje i en tykkbunnet kjele, form falaffelrøra til passelige boller og friter til gyllenbrun. Legg de gjerne på tørkepapir, slik at oljen får rent av seg.
Hvit kebabdressing
- 50 gram vegansk mayo
- 5 gram havremelk
- 3 gram vann
- 1 gram spisskummin
- Sitronsaft
- Salt
- Lake fra sylteagurk (kan sløyfes)
Bland vegan mayo, havremelk, vann og spisskummin i en bolle, og smak til med sitronsaft og salt.
Rød kebabdressing
- 15 gram løk
- 100 gram tomat grovhakket fra boks
- 3 gram hvitløk fersk
- 6 gram matolje
- 15 gram tomatpure
- 5 gram sambal olek (chilipaste)
- ½ ts hvitvinseddik
- 7 gram sukker
- 1/3 teskje malt koriander
- 1/3 teskje malt spisskummen
- 2 gram fersk chili. (uten frø)
- 1 teskje grønnsaksbuljong pulver
Varm olje i en kjele, tilsett finhakket løk og hvitløk og la det steke til løken er blank. Tilsett krydder, chili og tomatpure og la det steke i 30-60 sekunder på lav varme. Tilsett grovhakket tomat og buljongpulver og la det småkoke i ca 15 minutter. Ha i sukker, eddik og smak til med sambal olek til ønsket styrke. Avkjøles i kjøleskap.
Syltet rødkål
- 1 dl eddik
- 2 dl sukker
- 2 dl vann
Bland eddik, sukker og vann, og kok opp til sukkeret er oppløst. La laken kjøle litt ned. Tilsett rødkål i tynne skiver og la kålen ligge i laken i minst 30 minutter.
Falaffelrull
- 1 stk tortilla lefse
- 20 gram isberg
- 25 gram tomat
- 15 gram agurk
- 8 gram rødløk
- 1 gram koriander frisk
- 50 gram falaffel
- 20 gram syltet rødkål
- 15 gram rød kebab dressing
- 20 gram hvit kebabdressing
Kutt grønnsakene og bland disse i en bolle. Varm tortillalefsen i ovn eller i en tørr stekepanne. Legg på grønnsaksblandingen, falaffel, dressingene og frisk koriander. Nyyyt!

Daal - indisk linsegryte
- 60 gram løk
- 4 gram hvitløk
- 20 gram Matolje
- 2 gram garam masala
- 2 gram spisskummen
- 1 gram gurkemeie
- 400 gram grovhakket tomat
- 100 gram kokosmelk
- 20 gram grønnsaksbuljong pulver
- 120 gram linser (ferdig kokt)
- 3 gram salt
- 1 gram chili flakes
- Et dryss med fersk koriander
Finhakk løk og hvitløk. Vei opp krydder og bland sammen. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett krydderet og la det surre på medium varme i ett til to minutter. Ha over grovhakket tomat og kokosmelk og kok opp. Tilsett grønnsaksbuljong. La det småkoke i ca 10-15 minutter. Tilsett skylte linser. La det fortsette å småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres med ris, mangochutney og papadums eller naan brød. Topp med frisk koriander!

Havregrøt med forskjellig topping
Til 1 person
Havregrøt
- Havregryn 1 del
- Havremelk 2 deler
- En klype salt
Kok opp havregryn og havremelk mens du rører rundt og lar grynene svelle et par minutter. Tilsett saltet på slutten av koketiden, for å unngå at grøten blir seig.
Tips! Havremelken byttes ut med vann.
Bakt eple og mandler
- 90 gram eple, skrelt og fjernet kjerne
- 3 gram sukker
- Et dryss kanel
Kutt eplene i båter, vend inn sukker og kanel. Bakes i ovnen på 180 grader til de er myke i ca 15 minutter.
Appelsin, solsikkekjerner og kanel
- Appelsin, ønsket mengde
- Solsikkekjerner, ønsket mengde
- Kanel, ønsket mengde
Varm en stekepanne til medium varme, tilsett solsikkekjerner og varm dem under omrøring. Fjern skallet på appelsinen, gjerne ved at du kutter topp og bunn av appelsinen og skjærer bort skallet. Del appelsinen i passelige biter og vend dem i kanel og eventuelt sukker om appelsinen er bitter.
Pære i kardemommesirup
- 200 gram vann
- 1 gram vaniljestang
- 250 gram lys sirup
- 2 gram kardemomme
Alt blandes i en kjele og varmes på lav varme i ca 5 minutter. Tilsett pære i skiver eller biter og la det trekke i sirupen til pæra begynner å bli myk.