Vårens frokostmøter

  •   Fredag 3. mars 2023 kl 8:30-10. – «Mattering. Betydningen av å bli sett»
  •   Fredag 5. mai 2023 kl 8:30-10.  – «Sosial verktøykasse for studiestart»

Frokostmøte 5. mai om sosial verktøykasse for studiestart 

Hvordan kan vi bidra til at studentene våre får en bedre studiestart, at de får venner og finner frem til sosiale møteplasser de trives med?    

  • Sted: SiO Helses lokaler i Kristian Ottosens hus, Problemveien 9 på Blindern.
  • Tid: Fredag 5. mai kl 08.30-10.00

Vi serverer frokost og kaffe/te fra kl 08.30. Programmet starter kl 9.  

 Program: 

Velkommen 

Innledning ved Mike Fürstenberg, leder for SiO Foreninger:  

Det gode studentlivet. Hvilke felles, sosiale verktøy finnes – og kan de integreres i eget opplegg? Hvordan kan lærestedene styrke sosiale møteplasser sammen? 

  • Å finne seg sosialt til rette i studentbyene sin er en viktig og kanskje avgjørende faktor for å komme seg gjennom flere år med høyere utdanning. Mange studenter finner frem til møteplassene selv, men ikke alle. Så hva kan vi gjøre som samskipnad og som lærested for å hjelpe studentene med å finne sin flokk? 
  • Inngangen kan være veldig ulik, for noen en aktivitet som idrett eller spill, for andre et faglig fellesskap og for andre igjen kan det være å gjøre noe givende for andre. 

Erfaringsutveksling på tvers 

Vi ønsker å presentere noen innganger, men ønsker også å få dere deltakerne til å tenke i forkant på hva som fungere hos dere, og hva man har lyst til å få til. Vi vil dele dere inn i mindre grupper for å snakke om utfordringer og muligheter, og å dele erfaringer og tiltak som allerede finnes eller kan utvikles.  

Møteleder er Karin Rolness Erichsen, psykolog og studenthelsekoordinator i SiO Helse. 

Alle interesserte er hjertelig velkommen til å delta!