Psykisk helse

Alle studenter i SiO kan bruke våre tilbud innen psykisk helse. Vi har erfarne rådgivere og psykologer med spisskompetanse på fagområder som er relevante for studenter.

Få hjelp og råd av våre erfarne rådgivere

Våre rådgivere er spesialister på studentenes psykiske utfordringer, og kan blant annet hjelpe deg med eksamensstress, lette depresjoner, rus eller økonomiske problemer.  

Bestill time hos rådgiver

Snakk med vår helsesykepleier

Helsesykepleieren kan hjelpe deg med seksuelle utfordringer og prevensjonsveiledning, spørsmål om seksuell identitet og kjønnsidentitet, kjærlighetssorg, problemer i relasjoner, graviditet og abort og mye mer.

Du trenger ikke å ha fastlege i SiO for å få time hos vår helsesykepleier. 

Bestill time hos helsesykepleier

Når bør jeg gå til psykolog?

Sliter du litt, men vet ikke helt hvor du skal starte? SiOs psykisk helse- og rådgivningstjeneste er for alle SiO-studenter, og ingen problemer er for små eller store.Bestill en samtale med en av våre rådgivere, eller en kort behovssamtale hvor vi hjelper deg å finne ut hva som er den beste veien videre. 

Bestill time til behovssamtale

Studenter Spør - les eller spør om alt du lurer på. Helt anonymt.

Studenter spør er en spørsmål- og svartjeneste hvor du kan lese andre studenters spørsmål om helse. Ingen spørsmål er dumme, alle spørsmål stilles anonymt og besvares av SiOs helsefagpersoner. Ta en titt, det er garantert andre som lurer på det samme som deg. 

Les og still spørsmål

Bli med på gratis kurs

Vi har mange forskjellige kurs og grupper som kan gjøre hverdagen som student enklere. Du kan blant annet lære mer om mindfullness, depresjonsmestring eller hvordan du takler eksamensangst.På kurs får du praktisk trening, gode tips og verktøy, og ikke minst, du treffer mange andre som er i samme situasjon.  

Les mer og meld deg på kurs

Ressurser og selvhjelp

Vil du ha hjelp til å takle helt vanlige psykiske utfordringer, kan det være smart å starte her. Vi har samlet lydfiler, filmer og annet materiell du kan bruke i forbindelse med våre kurs og behandlinger.Kursene kan du gjennomføre helt selv, og alt er gratis. Du trenger ikke registrere deg for å få tilgang.  

Sjekk ressurser og selvhjelp
Finn et helsesenter nær deg

SiO har 3 helsesentre – på Blindern, Nydalen og i sentrum. I tillegg har vi rådgivningstjeneste på Kjeller.

Finn helsesenter