Pastasaus med bakt paprika

Til 2 personer

  • 4-5 tomater
  • 1 paprika
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Del opp tomatene og løken i båter. Paprika deles i 2, fjern frø og stilk. Fjern skallet på hvitløken, og fjern frø og stilk fra chilien. Ha alle grønnsakene i en ovnspanne, og hell over olivenolje, samt salt og pepper og bland godt.Bak i ovn på 180 grader til tomatene har falt helt sammen og paprikaen har begynt å blir svart i skallet. Kjør alt sammen til en jevn saus i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer olivenolje.Server med pasta eller som saus til fisk, VegMe eller kjøtt.Lag gjerne en større porsjon og frys ned i mindre bokser, så har du fast food i fryseren.Tips! Har du tomater som begynner å bli dårlige, frys ned og bruk dem i sausen. 

French toast med bacon og lønnesirup

Til 2 personer

  • 4 skiver brød
  • 1-2 skiver bacon pr brødskive
  • 2,5 dl melk
  • 2 egg
  • Smak til med muskatnøtt
  • Ha på lønnesirup til du blir flau

Stek baconskivene. Bland melk og egg, og smak til med muskatnøtt. Dypp en brødskive om gangen i blandingen. Stek skivene i stekepanne med litt smør til de blir gylne på begge sider.

Topp skivene med bacon og lønnesirup, og nyt.

Chili con carne

Til 2 personer

  • 300 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 rød paprika 
  • 1 fedd med hvitløk
  • 1 chili
  • 1 boks med knust tomat
  • 1 boks med kidneybønner
  • 1 ts sukker
  • 1 dl vann
  • 4 g paprikapulver
  • 2 g oregano
  • 2 g cummin
  • 1 g kanel
  • 6 g bakekakao
  • Evn 1/2 dl kaffe

Brun kjøttdeigen, og bland inn kidneybønner, løk, hvitløk, paprika, kakao og krydder. Hell i vann, kaffe og knust tomat. La gryten putre på medium varme ca 15 min.  Smak til med salt rett før servering.

Serveres med rømme og tortillachips.

Tips! Bytt ut all kjøttdeigen med bønner eller halvparten av kjøttdeigen med bønner.

 

Hjemmelaget majones med smak av urter, hvitløk og wasabi

  • 2 stk egg
  • 1/2 liter rapsolje

Ha egg og rapsolje i en beholder med flat bunn. Visp alt sammen. Se filmen for fremgangsmåte. Når majonesen er ferdig, smaksett med det du liker av urter, wasabi og hvitløk.

Tips! Bruk hele egget så slipper du å kaste hviten.

Tips for å fjerne skallet på ingefæren

Synes du også det er vanskelig å fjerne skallet på ingefæren? Sjekk ut Sverres tips for kaste minst mulig av ingefæren.